Шрифт

Акафист святителю Димитрию, митрополиту Ростовскому, чудотворцу

Конда́к 1.

Возбра́нный чудотво́рче и изря́дный уго́дниче Христо́в, многоцеле́бный чуде́с исто́чниче, неисчерпа́емыя благода́ти хода́таю, те́плый моли́твенниче, вели́кий святи́телю Христо́в Дими́трие, я́ко име́яй дерзнове́ние ко Христу́ Бо́гу на́шему, от вся́ких на́с бе́д свободи́ зову́щих:

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

И́кос 1.

А́нгел нра́вом, а́ще и челове́к естество́м бы́л еси́, святи́телю Дими́трие: от са́мых бо млады́х ногте́й у́м тво́й, пренебре́гши земна́я, в небе́сная впери́л еси́, и пло́ть нося́, о пло́ти неради́л еси́. Те́мже и всели́ся в тя́ Пресвяты́й Ду́х, Его́же тя́ обита́лищем бы́ти уве́девше, похва́льная воспису́ем ти́:

Ра́дуйся, незло́бием твои́м А́гнца, прорече́ннаго Иса́ием, подража́вый; ра́дуйся, милосе́рдием ни́щия препита́вый.

Ра́дуйся, воздержа́нием а́нгелов удиви́вый; ра́дуйся, посто́м и моли́твою пло́ть твою́ удручи́вый.

Ра́дуйся, к подвла́стным чадолюби́вым отце́м бы́вый; ра́дуйся, стра́ждущия сердобо́лием уте́шивый.

Ра́дуйся, вме́сто тле́нных нетле́нная стяжа́вый; ра́дуйся, небе́сный челове́че.

Ра́дуйся, земны́й а́нгеле; ра́дуйся, Ду́ха Свята́го сосу́де избра́нный.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 2.

Ви́дяще оби́льную реку́ чуде́с и исцеле́ний, от святы́х твои́х моще́й истека́ющую, благогове́ния и ра́дости испо́лншеся, благодари́м Бо́га, прославля́ющаго святы́я Своя́, Ему́же и о тебе́ вопие́м: Аллилу́ия.

И́кос 2.

Ра́зум и́стиннаго богосло́вия внуша́я ча́дом Христо́вым Це́ркве, златослове́сными поуче́ниями утвержда́л еси́, ерети́чествующих же раско́льников, привлека́я к спаси́тельному единомы́слию, в заблужде́ниях облича́л еси́, за таково́е твое́ о душа́х на́ших попече́ние взыва́ем ти́ си́це:

Ра́дуйся, таи́нниче Пресвяты́я Тро́ицы; ра́дуйся, пропове́дниче неисче́тных чуде́с Бо́жиих.

Ра́дуйся, апо́стольских преда́ний блюсти́телю; ра́дуйся, бры́нских душегу́бцев победи́телю.

Ра́дуйся, пла́меню, е́реси пожига́ющий; ра́дуйся, гро́ме, устраша́ющий соблазня́ющия.

Ра́дуйся, свеще́, Бо́гом возже́нная, мра́к нече́стия разгоня́ющая; ра́дуйся, звездо́, пу́ть ко спасе́нию показу́ющая.

Ра́дуйся, тимпа́не, Бо́жию сла́ву бряца́яй; ра́дуйся, орга́не Ду́ха Свята́го.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 3.

Си́лою благода́ти Бо́жия еще́ во вре́менной жи́зни прия́л еси́ вла́сть, свя́те Дими́трие, неду́ги исцеля́ти и бе́сы изгоня́ти. По сме́рти же твое́й наипа́че просла́ви тебе́ Всемогу́щий Бо́г мно́гими чудотворе́ниями, да вси́, взира́я на сие́, усе́рдно притека́ют ко исцеле́нию тобо́ю от неду́гов теле́сных, а па́че душе́вных, Бо́гу же вопию́т: Аллилу́ия.

И́кос 3.

Име́я неусы́пное попече́ние о спасе́нии ду́ш, вве́ренных тебе́ от Бо́га, святи́телю Дими́трие, па́стырски к душеспаси́тельной жи́зни и сло́вом и са́мым де́лом, показу́я неле́ностный по́двиг в подража́нии святы́м Бо́жиим, непреста́нно наставля́л еси́. Сего́ ра́ди приими́ от на́шего усе́рдия досто́йныя похвалы́ тебе́:

Ра́дуйся, па́стырю до́брый, заблужда́ющих по гора́м суему́дрия взыска́вый; ра́дуйся, благи́й ра́бе и ве́рный, да́нный тебе́ от Го́спода тала́нт усугу́бивый.

Ра́дуйся, де́лателю виногра́да Христо́ва; ра́дуйся, благоче́стия сто́лпе неподви́жимый.

Ра́дуйся, тве́рдое забра́ло Христо́вы Це́ркве; ра́дуйся, щи́те, защища́яй благоче́стие.

Ра́дуйся, мечу́ остре́йший, посека́яй злоче́стие; ра́дуйся, непоколеби́мое Правосла́вия основа́ние.

Ра́дуйся, тве́рдый ка́меню ве́ры; ра́дуйся, корми́ло церко́вное, управля́ющее ве́рных к ти́хому приста́нищу.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 4.

Бу́ря ересе́й от преиспо́дних, чрез А́рия по Гре́ции возроди́вшаяся, а в после́дняя ле́та про́исками Марти́на Армени́на чрез бры́нских скитонача́льников возни́кшая в на́шем оте́честве, гото́ва была́ опрове́ргнуть тишину́ еди́ныя, святы́я собо́рныя и апо́стольския Це́ркви. Ты́ же, па́стырь до́брый, положи́вый ду́шу твою́ за о́вцы, прогна́в о́ных душепа́губных волко́в, бу́рю суему́дрия укроти́л еси́, ве́рныя же научи́л еси́ Триипоста́сному Бо́гу взыва́ти: Аллилу́ия.

И́кос 4.

Слы́шаша суему́дреннии раско́льницы твое́ к ни́м изобличе́ние, е́же ты́, боле́знуя о серде́чном и́х заблужде́нии, написа́л еси́, возбеси́шася зело́ зело́, и мно́жество из ни́х вме́сто до́лжнаго исправле́ния а́дский пла́мень изры́гнуша на тя́; ты́ же, я́ко тве́рдый адама́нт, под уда́рами зло́бы и не́нависти не измени́лся еси́. Сего́ ра́ди Це́рковь свята́я блажи́т тя́ приве́тствии си́ми:

Ра́дуйся, а́нгелов сожи́телю; ра́дуйся, апо́столов прее́мниче.

Ра́дуйся, святи́телей сопресто́льниче; ра́дуйся, Росси́йский златоу́сте.

Ра́дуйся, Спиридо́ну, вели́кому Васи́лию, Григо́рию Богосло́ву и про́чим вели́ким святи́телям единоче́стне; ра́дуйся, Никола́ю Мирлики́йскому и Меле́тию Антиохи́йскому единонра́вне.

Ра́дуйся, преподо́бных собесе́дниче; ра́дуйся, мона́хов и по́стников наста́вниче.

Ра́дуйся, му́чеников удобре́ние; ра́дуйся, пра́ведных украше́ние.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 5.

Боготе́чная звезда́ яви́лся еси́ в тече́нии твое́м, е́же ты́ соверша́л еси́, свое́ устроя́я спасе́ние; приме́ром же ве́рных ду́ши назида́я, научи́л еси́ благоприя́тно пе́ти Бо́гу: Аллилу́ия.

И́кос 5.

Ви́девше а́нгельстии чи́нове еще́ во вре́менной жи́зни вели́кие твои́ по́двиги во вся́ком благоче́стии и чистоте́, удивля́хуся, прославля́юще Человеколю́бца Бо́га, немощно́е челове́ческое естество́ подкрепля́ющаго. Мы́ же тя́, усе́рдно любо́вию почита́юще, честву́ем похвала́ми си́ми:

Ра́дуйся, луча́ Трисо́лнечнаго Све́та; ра́дуйся, свети́льниче, на све́щнице церко́вном поста́вленный.

Ра́дуйся, свети́ло, пу́ть пра́вый показу́ющее; ра́дуйся, во́ине Христо́в непобеди́мый.

Ра́дуйся, Единосу́щныя Тро́ицы и́стинный побо́рниче; ра́дуйся, уста́ ерети́ческая загради́вый.

Ра́дуйся, златослове́сными уста́ми небе́сныя и́стины веща́яй; ра́дуйся, вся́ своя́ име́ния по словеси́ Госпо́дню прода́вый.

Ра́дуйся, еди́наго безце́нного би́сера — Христа́ Го́спода сниска́вый; ра́дуйся, вма́ле бы́в ве́рен, над мно́гими поста́вленный.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 6.

Пропове́дник немо́лчный та́йны Пресвяты́я, Единосу́щныя и Нераздели́мыя Тро́ицы бы́л еси́. Сего́ ра́ди пропове́дует Росси́я вели́чия Бо́жия, пока́занная на тебе́, святи́телю Дими́трие, я́ко прия́л еси́ да́р цели́ти неду́ги душе́вные и теле́сные, да вси́ еди́ным се́рдцем и еди́ными усты́ воспева́ем Бо́гу: Аллилу́ия.

И́кос 6.

Возсия́ в возлю́бленной Бо́гом душе́ твое́й блиста́ющий и́стинного богове́дения све́т на освяще́ние и просвеще́ние ве́рных, его́же с сла́достию внима́ющии спаси́тельному уче́нию твоему́ ви́дяще, ве́рно позна́ем, я́ко и в единонадеся́тый ча́с прише́дый, ра́вный с дре́вними святы́ми и богоно́сными отцы́ дина́рий прия́л еси́. Те́мже восхваля́ем тя́ си́це:

Ра́дуйся, вмести́лище доброде́телей; ра́дуйся, досто́йное святы́ни жили́ще.

Ра́дуйся, мо́ре, нече́стие ми́ра потопи́вшее; ра́дуйся, кри́не благоуха́нный, чуде́сно процве́тший.

Ра́дуйся, сокро́вище медото́чных уче́ний; ра́дуйся, уневе́стивый ду́шу твою́ Жениху́ Христу́.

Ра́дуйся, смире́ния Его́ и́стинный подража́телю; ра́дуйся, и́ноческую нищету́ до конца́ сохрани́вый.

Ра́дуйся, вше́дый с му́дрыми в ра́дость Го́спода твоего́; ра́дуйся, благово́ние Ду́ха Свята́го.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 7.

Хотя́ досто́йным о́бразом соверши́ти по́двиг, возложе́нный на тя́ от Бо́га, пе́рвее укрепля́л еси́ свою́ ду́шу прочита́нием жития́ святы́х, предполага́я себе́ подража́ние о́ным. Та́же почу́вствовав по́льзу, из того́ проистека́ющую, не облени́лся еси́ бы́ти списа́телем жи́зни те́х, с ни́миже ны́не в невече́рнем све́те лику́еши, воспева́я Бо́гу: Аллилу́ия.

И́кос 7.

Но́ваго тя́ о на́с моли́твенника, цели́теля ду́ш и теле́с, и хода́тая на́м спасе́ния ве́чнаго стяжа́хом; но благода́рным се́рдцем и усты́ Бо́гу, толи́каго чудотво́рца в на́ши времена́ дарова́вшему, досто́йно воспе́ти не могу́ще, тебе́, святи́телю и вели́кий уго́дниче Христо́в Дими́трие, похва́льная дерза́ем приноси́ти си́це:

Ра́дуйся, все́м скорбя́щим прия́тное попече́ние; ра́дуйся, ско́рый от вся́кия боле́зни и безме́здный врачу́.

Ра́дуйся, злы́х по́мыслов прогони́телю; ра́дуйся, я́ко твои́ми моли́твами слепы́е прозре́ша.

Ра́дуйся, я́ко твои́м хода́тайством хромы́е и безно́гие ходи́ти нача́ша; ра́дуйся, я́ко тобо́ю от мно́гих бе́сове отгна́шася.

Ра́дуйся, я́ко твои́м заступле́нием разсла́бленные исцеле́ша; ра́дуйся, ломо́тныя и опу́хлыя уврачева́вый.

Ра́дуйся, тряса́вичных и огневи́чных боле́зней целе́бниче; ра́дуйся, от неисце́льныя водяны́я и ка́менныя боле́зни здра́ви возста́вивый.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 8.

Стра́нно неду́гом неве́рия одержи́мым ви́дети, ка́ко в ме́ртвенном те́ле и тле́нном возмо́жно а́нгельское проходи́ти житие́ непреткнове́нно, и по успе́нии от еди́наго с ве́рою прикоснове́ния к те́лу, нетле́нием почте́нному, ди́вная соверша́ются. Мы́ же на тебе́, святи́телю Дими́трие, но́вое чуде́с всемогу́щаго Бо́га собы́тие слы́шаще и ви́дяще, моли́твами твои́ми врачу́еми, взыва́ем Ему́: Аллилу́ия.

И́кос 8.

Ве́сь распали́вшись и́скреннею любо́вию к Бо́гу, всего́ себе́ пре́дал еси́ во́ле Его́, и вся́ веще́ственная и тле́нная вмени́в уме́ты бы́ти, ду́хом, душе́ю и се́рдцем возжеле́л еси́ наслажда́тися лицезре́нием Бо́жиим. Но ны́не вся́ потре́бная тебе́ в ве́чность испроси́л еси́, не забу́ди и на́с, тре́бующих твоего́ заступле́ния и хода́тайства, да те́м па́че похва́льная воспису́ем ти́:

Ра́дуйся, Бо́гу соверше́нно угоди́вый; ра́дуйся, вене́ц безсме́ртия жи́зни получи́вый.

Ра́дуйся, насыща́яйся Бо́жия благода́ти; ра́дуйся, проро́ками за объясне́ние и́х писа́ний похвале́нный.

Ра́дуйся, апо́столами за после́дование и́х стопа́м ублаже́нный; ра́дуйся, святи́телями за единомы́сленную с ни́ми ре́вность просла́вленный.

Ра́дуйся, му́чениками за списа́ние страда́ний и́х увенча́нный; ра́дуйся, преподо́бными за подража́ние и́м во вся́ком благоче́стии и чистоте́ посто́м и моли́твою к ли́ку и́х причте́нный.

Ра́дуйся, пра́ведниками за высоча́йшее твое́ смире́ние и труды́ превознесе́нный; ра́дуйся, от все́х святы́х ра́достными приве́тствиями усрета́нный.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 9.

Вся́кия беды́, ско́рби и напа́сти избавля́й на́с, свя́те Дими́трие, твои́ми к Бо́гу те́плыми моли́твами и потщи́ся дарова́ти на́м вре́менная блага́я, к жи́зни потре́бная, и ве́чная, да с тобо́ю ку́пно в селе́нии пра́ведных воспое́м Бо́гу: Аллилу́ия.

И́кос 9.

Вити́йство челове́ческое не возмо́жет изрещи́ дово́льно коли́чество благода́ти Бо́жия, излия́нныя на тебе́, свя́те Дими́трие, но любо́вию твое́ю побежда́еми, дерза́ем воспева́ти тебе́:

Ра́дуйся, насади́телю благи́х; ра́дуйся, искорени́телю злы́х.

Ра́дуйся, чистоты́ селе́ние; ра́дуйся, печа́льных утеше́ние.

Ра́дуйся, отча́янных заступле́ние; ра́дуйся, сиро́т пита́телю.

Ра́дуйся, оби́димых предста́телю; ра́дуйся, преподо́бия и пра́вды и́стинный храни́телю.

Ра́дуйся, пресве́тлый сто́лпе о́блачный, просвеща́яй мно́жеством чуде́с; ра́дуйся, о́блаче росоно́сный, погаша́яй пла́мень страсте́й.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 10.

Спасти́ хотя́ ду́шу, о пло́ти твое́й неради́л еси́, но посто́м, бде́нием моли́твами и непреста́нными труда́ми пло́ть твою́ удручи́л еси́, я́ко в тимпа́не, во умервщле́нии телесе́ благоприя́тно Бо́гу вопия́: Аллилу́ия.

И́кос 10.

Стена́ еси́, огражда́ющая от все́х бе́д, усе́рдно тя́ в по́мощь призыва́ющих, святи́телю Дими́трие, я́ко во все́х страна́х Росси́йския держа́вы я́сно пропове́дуются оби́льныя чудеса́, бы́вшая у цельбоно́снаго твоего́ гро́ба. Сего́ ра́ди ублажа́ем тя́ си́ми:

Ра́дуйся, ча́ша, источа́ющая на́м еле́й ми́лости Бо́жия; ра́дуйся, больны́х исцеле́ние.

Ра́дуйся, немощны́х подкрепле́ние; ра́дуйся, стра́ждущих ско́рая по́моще.

Ра́дуйся, претыка́ющихся о ка́мень собла́зна наста́вниче; ра́дуйся, оби́димых засту́пниче.

Ра́дуйся, омраче́нныя просвети́вый; ра́дуйся, просвеще́нныя утверди́вый.

Ра́дуйся, расточе́нная собра́вый; ра́дуйся, к небе́сному немерца́ющему све́ту напра́вивый.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 11.

Пе́ние немо́лчное прине́сл еси́ Пресвяте́й Тро́ице, свя́те Дими́трие, о́во мы́слию, о́во гла́сом, о́во сло́вом, о́во благотворе́ниями. И ны́не предстоя́ престо́лу Боже́ственному, моли́ о воспева́ющих о тебе́: Аллилу́ия.

И́кос 11.

Светоза́рное твое́ уче́ние, у́м небе́сный явля́ющее, подтвержда́емое ны́не нетле́нием моще́й твои́х и мно́жеством чуде́с, я́вное и действи́тельнейшее сре́дство дарова́ Человеколюби́вый Бо́г на обличе́ние ерети́чествующих и на утвержде́ние правосла́вных. Ны́не святы́м и медото́чным твои́м уче́нием упое́нные, с благода́рным чу́вствием вопие́м ти́:

Ра́дуйся, учи́телю прему́дрый; ра́дуйся, па́стырю преди́вный.

Ра́дуйся, испове́дниче непоколеби́мый; ра́дуйся, о́ко слепы́м.

Ра́дуйся, нога́ хромы́м; ра́дуйся, рука́ безпомо́щным.

Ра́дуйся, главо́, напо́лненная небе́сным уче́нием; ра́дуйся, ла́стовице богоглаго́ливая.

Ра́дуйся, исто́чник златостру́йный; ра́дуйся, цевни́це духо́вная.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 12.

Благода́ть, да́нная ти́ от Бо́га, цели́ти неду́ги теле́сные и душе́вные, свя́те Дими́трие, созыва́ет отвсю́ду почита́ющих явле́ние твое́ и ча́ющих тобо́ю получи́ти проси́мое от Бо́га. Те́мже и мы́, припа́дая со умиле́нием мо́лим тя́, изба́ви на́с от зо́л грехо́вных, да благода́рно Ему́ воспое́м: Аллилу́ия.

И́кос 12.

Пою́ще твоя́ чудеса́, святи́телю Дими́трие, восхваля́ем Бо́га, дарова́вшаго тебе́ таковы́я си́лы исцеле́ний. Ты́ же не возгнуша́йся на́с, гре́шных и недосто́йных рабо́в Его́, но услы́ши на́с, во умиле́нии вопию́щих тебе́ си́це:

Ра́дуйся, све́та непристу́пнаго зри́телю; ра́дуйся, Жениху́ Христу́ све́тел свети́льник сохрани́вый.

Ра́дуйся, душевре́дное уны́ние от себе́ истреби́вый; ра́дуйся, жесто́ким путе́м ра́йских селе́ний дости́гший.

Ра́дуйся, нището́ю бога́тыя стяжа́вый; ра́дуйся, смире́нием получи́вый высо́кая.

Ра́дуйся, тесното́ю простра́нство ве́чное сниска́вый; ра́дуйся, поноше́нием Христа́ ра́ди ве́чную с Ни́м сла́ву прия́вый.

Ра́дуйся, от Святы́я Тро́ицы увенча́нный; ра́дуйся, не гада́нием, но лице́м к лицу́ Бо́га смотря́яй.

Ра́дуйся, Правосла́вия ревни́телю; ра́дуйся, душепа́губных раско́лов искорени́телю.

Ра́дуйся, Дими́трие, но́вый и вели́кий чудотво́рче.

Конда́к 13.

О, вели́кий святи́телю Дими́трие, раско́лов и ересе́й искорени́телю! Приими́ сие́ похва́льное пе́ние и моли́ Всемогу́щаго умири́ти ми́р и спасти́ ду́ши на́ша, все́х правосла́вно Триипоста́сному Бо́гу вопию́щих: Аллилу́ия.

Этот конда́к читается трижды, затем и́кос 1-й и конда́к 1-й.

Моли́тва святи́телю Дими́трию, Росто́вскому чудотво́рцу.

О, всеблаже́нный святи́телю Дими́трие, вели́кий уго́дниче Христо́в, златоу́сте Росси́йский, услы́ши на́с, гре́шных, моля́щихся тебе́, и принеси́ моли́тву на́шу к Ми́лостивому и Человеколю́бцу Бо́гу, Ему́же ты́ ны́не в ра́дости святы́х и с ли́ки а́нгел предстои́ши. Умоли́ Его́ благоутро́бие, да не осу́дит на́с по беззако́ниям на́шим, но да сотвори́т с на́ми по ми́лости Свое́й, испроси́ на́м у Христа́ и Бо́га на́шего ми́рное и безмяте́жное житие́, здра́вие душе́вное и теле́сное, земли́ благопло́дие и во все́м вся́кое изоби́лие и благоде́нствие, и да не во зло́ обрати́м блага́я, да́руемая на́м от Ще́драго Бо́га, но в сла́ву Его́ и в прославле́ние твоего́ заступле́ния. Да́руй на́м богоуго́дно прейти́ по́прище вре́менныя жи́зни, изба́ви на́с возду́шных мыта́рств и наста́ви на́с на пу́ть, веду́щий в селе́ния пра́ведных, иде́же пра́зднующих гла́с непреста́нный, зря́щих Бо́жия лица́ неизрече́нную добро́ту. Це́рковь же святу́ю от ересе́й и раско́лов сохрани́, ве́рных укрепи́, заблужда́ющих обрати́ и все́м да́руй вся́, я́же ко спасе́нию и сла́ве Бо́жией подоба́ющая. Оте́чество твое́ сохрани́ от враго́в ненаве́тно, но побора́й ору́жию крестоно́снаго во́инства, и пода́ждь на́м все́м твое́ архипа́стырское и свято́е благослове́ние, да о́ным осеня́еми, изба́вимся от ко́зней лука́ваго и избе́гнем от вся́кия беды́ и напа́сти. Услы́ши моле́ние на́ше, о́тче Дими́трие, и моли́ непреста́нно о на́с Всеси́льнаго Бо́га, сла́вимаго и покланя́емаго в Трие́х Ипоста́сех, Ему́же подоба́ет вся́кая сла́ва, че́сть и держа́ва во ве́ки веко́в. Ами́нь.